WELCOME


Selamat Datang ke My Sambal Delight. Blog ini akan memperkenalkan anda dengan sambal kering yang sedap dan tahan lama. Selain itu, ia tanpa bahan pengawet

Wednesday, 26 October 2011

Sambal petai padi

Anda pernah lihat petai padi dan tak tahu cara masaknye?? Senang sahaja tapi cerewet sikit..
1. Kikis kulit petai tersebut kemudian potong tanpa buang kulitnye
2. Rebus petai tersebut dan letak sedikit garam kasar. Hanya sekali mendidih je…
3. Panaskan kuali… letak sedikit minyak.
4. Bila minyak panas, masuk kan Sambal Lada secukupnye…
5. Masukkan setengah cawan air then biarkan mendidih.
6. Rasa, jika perlu tambah garam dan gula.
7. Masukkan bawang besar kuning masak hingga layu.
8. Masukkan petai dan udang. Jangan masak terlalu lama, nanti udang akan rasa tidak fresh lagi.

Selamat Mencuba.

No comments:

Post a Comment

Borang Tempahan

Nama:
Alamat:
Alamat Email :
No. Telephone:
Nama produk:
Kuantiti:
Nota:

Click here to put a form like this on your site.