Selamat Datang ke My Sambal Delight. Blog ini akan memperkenalkan anda dengan sambal kering yang sedap dan tahan lama. Selain itu, ia tanpa bahan pengawet
Saturday, 6 August 2011
Sambal Hitam Kuala Lipis
Sambal Hitam amat terkenal di daerah Siti Nurhaliza (K.Lipis, Pahang). Ia bukan sahaja tahan lama malahan ramai amat meminatinya.. Namun untuk membuatnya amat melecehkan kerana mengambil tempoh yang lama. Ingin mencuba??
Samabal hitam ni bukan saya yang buat. Ibu saya yang buat.. kalau masak lemak x cukup pedas, tambah saje dgn sambal hitam.. fuhh memang sedap.. bak kata orang makan dgn nasi panas pun dah sedap...
i like...sy org sabah, ada kawan org lipis..time dia bawa sambal ne g opis..fuhh terbaek laa..mmg sedap...
ReplyDeleteSamabal hitam ni bukan saya yang buat. Ibu saya yang buat.. kalau masak lemak x cukup pedas, tambah saje dgn sambal hitam.. fuhh memang sedap.. bak kata orang makan dgn nasi panas pun dah sedap...
ReplyDelete